Ανάξαρχος

Ο υπερκαταναλωτισμός βασική αιτία υποβάθμισης του περιβάλλοντος

Μανόλης Βουτυράκης, Φυσικός Περιβαλλοντολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Προώθησης των Α.Π.Ε. στην Κρήτη (Σ.Π.Α.Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Κ.)

Ο ελληνικός πληθυσμός το 1993 είχε συμπεριφορά περίπου όπως 22 εκατομμύρια Έλληνες του 1970 από πλευράς ενεργειακής ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Ανάλογα ισχύουν για την Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία... Περισσότερα>>

Η γενιά της αφθονίας και της σπατάλης

Β. Προφυλλίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ.

Ο πλούτος και η ευημερία δεν ήταν ποτέ ισομερώς κατανεμημένοι. Η αδικία και οι ανισότητες ήταν και είναι συστατικό στοιχείο της κοινωνίας. Η γενιά ωστόσο όσων διανύουν σήμερα... Περισσότερα>>

Καταναλωτής και Περιβάλλον της Αγοράς - Μια προσέγγιση από την πλευρά της Οικονομικής Επιστήμης

Χρυσάφης Κωνσταντίνος, Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ

Το υπόδειγμα που περιγράφει τον καταναλωτή και το περιβάλλον της αγοράς αποτελείται από τέσσερα στοιχεία... Περισσότερα>>

Οριακή Χρησιμότητα και το παράδοξο του νερού και των διαμαντιών

Χρυσάφης Κωνσταντίνος, Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ

Για τους οικονομολόγους του 10ου αιώνα αποτελούσε αίνιγμα το γεγονός ότι η τομή του νερού, που είναι τόσο απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπου, ήταν πιο χαμηλή από την... Περισσότερα>>

Έξυπνος καταναλωτής!

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Τι σημαίνει: «καταναλώνω έξυπνα;» Σημαίνει ότι ενημερώνομαι σωστά για τα δικαιώματά μου ως καταναλωτής, για το τι πρέπει να προσέχω πριν... Περισσότερα>>

Ευχαριστήριο

Περιοδικό του Π.Π.Σ. Τμ. Πολιτικών Μηχανικών

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους του Περιοδικού μας οι οποίοι μας τίμησαν με τη διάθεση ηλεκτρονικού υλικού, χάρη στο οποίο κατέστη δυνατή η έκδοσή του.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΤ και το Δικτυακό Τόπο Έρευνας και Καινοτομίας για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Πύλη Υπ.Ε.Π.Θ. www.e-yliko.gr, η οποία προβάλλει μέσα από τις ιστοσελίδες της τον ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Σερρών, που προτείνει μέσα από την ιστοσελίδα της τον "ΔΙΟΚΛΗ".

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του
Ν.Βοιωτίας, που προτείνει μέσα από την ιστοσελίδα της τον "ΔΙΟΚΛΗ".

Ευχαριστούμε θερμά το Περιοδικό "ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ" για το εκτενές δημοσίευμά του αφιερωμένο στον ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές του Περιοδικού των φοιτητών "Iq magazine" που στο τεύχος 076, δημοσίευσαν ένα υπέροχο άρθρο αφιερωμένο στο ΔΙΟΚΛΗ και στον ΑΝΑΞΑΡΧΟ.

Ευχαριστούμε το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Μεταφορά Τεχνογνωσίας", το οποίο εκδίδεται από το Γραφείο Διαμεσολάβησης της Γραμματείας Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο την ενημέρωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για τις εξελίξεις στο χώρο των Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων, που αφορούν στην Τεχνολογική Ανάπτυξη, στη Μεταφορά Τεχνολογίας και στην Καινοτομία για το αφιέρωμα στο ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση eSOS, η οποία προβάλλει μέσα από τις ιστοσελίδες της τον ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση Προτεραιότητα Business Services για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ & ΔΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ , Sofia Times Magazine, η οποία ενέταξε την ιστοσελίδα μας και προβάλλεται από την ιστοσελίδα Φοιτητικές Εκδόσεις - Ηλεκτρονικές και Έντυπες. Επισκεφτείτε την εν λόγω έκδοση, ενημερωθείτε για τα νέα των ομογενών μας, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα των αποστάσεων και να στηθεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μας.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση Incubator του Βιοτεχνικού Παρκου Ρεθύμνου, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση Εκπαιδευτική Πύλη, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό περιοδικό του Οικονομικού
Πανεπιστημίου Αθηνών Paso.gr, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Eυχαριστούμε θερμά Το Περιοδικό των Θεωρητικών Επιστημών & της Φιλοσοφικής PNEVMA.GR για τη δημοσίευση σχετικά με το περιοδικό Ανάξαρχος.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο ΚΑΠΕ κ.Ι.Αγαπητίδη, για την διάθεση της ομιλίας του με θέμα "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Αιολική Ενέργεια" στην Ημερίδα "Κλιματικές Αλλαγές και Ενέργεια...Η Διάσταση της Εταιρικής Ευθύνης".

Ευχαριστούμε θερμά τη φωτογράφο Τζέλη Χατζηδημητρίου, για την παροχή φωτογραφικού υλικού.

Ευχαριστούμε θερμά τη Greenpeace Ελλάδος για την άδεια άντλησης υλικού από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό περιοδικό mycampus.gr, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές του Περιοδικού "Το ΠΑΠΙ" του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τα καλά τους λόγια. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις άκρως ενδιαφέρουσες και πλούσιες σε υλικό σελίδες του.

Eυχαριστούμε θερμά τον  "Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή" ο οποίος  ενέταξε την ιστοσελίδα μας  στις ενδιαφέρουσες σελίδες από την ιστοσελίδα www.karatheodori.gr

Ευχαριστούμε την Εφημερίδα "Μαχητής" για το πολύ κολακευτικό άρθρο της σχετικά με τον "ΑΝΑΞΑΡΧΟ"

Eυχαριστούμε θερμά την Εφημερίδα Μακεδονία για την άδεια αναδημοσίευσης των άρθρων.

Eυχαριστούμε θερμά την Εφημερίδα Αντιφωνητής για το εξαιρετικό δημοσιευμά της στο φύλλο 238.

Eυχαριστούμε θερμά την εφημερίδα "Καθημερινή" και το Περιοδικό Κ για την παροχή άδειας ώστε να αναδημοσιεύουμε χρήσιμο υλικό.

Eυχαριστούμε θερμά το Περιοδικό "ΔΕΛΤΙΟ" του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων.

Eυχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή" για την επικοινωνία με το περιοδικό μας και την προβολή του μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Ευχαριστούμε το ΤΕΕ, παράρτημα Αν.Κρήτης, το οποίο προβάλλει μέσα από τις ιστοσελίδες του τον ΔΙΟΚΛΗ.