Ανάξαρχος

To Σύνδρομο του Άρρωστου Κτιρίου

Ειρήνη Αργυροπούλου, Ζωή Καζαντζίδου, Φοιτήτριες Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ.

Ως άρρωστα κτίρια, χαρακτηρίζονται τα νεόκτιστα κτίρια που προορίζονται για να στεγάσουν υπηρεσίες ή κατοικίες και τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα εσωτερικής ρύπανσης... Περισσότερα>>

Συνθήκες άνεσης στον εσωτερικό χώρο

Ερωτόκριτος Τσίγκας, Μηχ. Ηλεκτρολόγος Μηχ. | Τεχνικό Περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ

Σε κάθε άτομο, για την αντίληψη της άνεσης, σημαντικό ρόλο παίζουν τα βιολογικά, ψυχολογικά και φυσικά χαρακτηριστικά του. Οι μελετητές όμως είναι γενικά υποχρεωμένοι να στοχεύουν στη... Περισσότερα>>

Άρρωστα Κτίρια

Ιωάννης Μολδοβάνης, Φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Δ.Π.Θ.

Ένα σπίτι, ή ένα κτίριο γενικότερα, είναι «άρρωστο» όταν μας κάνει να αρρωσταίνουμε. Άρρωστα, με άλλα λόγια, είναι τα κτίρια που δημιουργούν ένα νοσηρό (και νοσογόνο) περιβάλλον για αυτούς που τα κατοικούν ή που εργάζονται σε αυτά . Άρρωστο είναι ένα κτίριο... Περισσότερα>>

To Σύνδρομο του Άρρωστου Κτιρίου (Sick building Syndrome)

Σπύρος Δρίβας ,Ειδικός Ιατρός Εργασίας Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας - Υγιεινής της Εργασίας ΕΛΙΝΥΑΕ

Ο όρος «άρρωστο κτίριο» χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τα νεόκτιστα κτίρια που δεν προορίζονται για βιομηχανική χρήση αλλά για να στεγάσουν υπηρεσίες ή κατοικίες και τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα «εσωτερικής ρύπανσης»... Περισσότερα>>

Ασθένειες από Αμίαντο

Σπύρος Δρίβας ,Ειδικός Ιατρός Εργασίας Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας - Υγιεινής της Εργασίας ΕΛΙΝΥΑΕ

Aμίαντος είναι η συλλογική ονομασία ορισμένων ορυκτών ινώδους μορφής. Από χημική άποψη είναι ένυδρα πυριτικά άλατα του μαγνησίου. Όμως, ανάλογα με το είδος τους, μπορεί να περιέχουν και ασβέστιο (Ca), σίδηρο (Fe) ή νάτριο (Na) καθώς και 2-4% ελεύθερο... Περισσότερα>>

Ευχαριστήριο

Περιοδικό του Π.Π.Σ. Τμ. Πολιτικών Μηχανικών

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους του Περιοδικού μας οι οποίοι μας τίμησαν με τη διάθεση ηλεκτρονικού υλικού, χάρη στο οποίο κατέστη δυνατή η έκδοσή του.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΤ και το Δικτυακό Τόπο Έρευνας και Καινοτομίας για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Πύλη Υπ.Ε.Π.Θ. www.e-yliko.gr, η οποία προβάλλει μέσα από τις ιστοσελίδες της τον ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας για τη συνεργασία μαζί μας.

Ευχαριστούμε τη Δεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Κυκλάδων,  η οποία προτείνει τον ΔΙΟΚΛΗ μέσα από την ιστοσελίδα του ΚΕΣΥΠ, Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολσιμού

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Σερρών, που προτείνει μέσα από την ιστοσελίδα της τον "ΔΙΟΚΛΗ".

Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του
Ν.Βοιωτίας, που προτείνει μέσα από την ιστοσελίδα της τον "ΔΙΟΚΛΗ".

Ευχαριστούμε θερμά το Περιοδικό "ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ" για το εκτενές δημοσίευμά του αφιερωμένο στον ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές του Περιοδικού των φοιτητών "Iq magazine" που στο τεύχος 076, δημοσίευσαν ένα υπέροχο άρθρο αφιερωμένο στο ΔΙΟΚΛΗ και στον ΑΝΑΞΑΡΧΟ.

Ευχαριστούμε το δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό newsletter "Έρευνα & Μεταφορά Τεχνογνωσίας", το οποίο εκδίδεται από το Γραφείο Διαμεσολάβησης της Γραμματείας Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο την ενημέρωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για τις εξελίξεις στο χώρο των Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων, που αφορούν στην Τεχνολογική Ανάπτυξη, στη Μεταφορά Τεχνολογίας και στην Καινοτομία για το αφιέρωμα στο ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση eSOS, η οποία προβάλλει μέσα από τις ιστοσελίδες της τον ΔΙΟΚΛΗ.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση Προτεραιότητα Business Services για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ & ΔΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ , Sofia Times Magazine, η οποία ενέταξε την ιστοσελίδα μας και προβάλλεται από την ιστοσελίδα Φοιτητικές Εκδόσεις - Ηλεκτρονικές και Έντυπες. Επισκεφτείτε την εν λόγω έκδοση, ενημερωθείτε για τα νέα των ομογενών μας, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα των αποστάσεων και να στηθεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μας.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση Incubator του Βιοτεχνικού Παρκου Ρεθύμνου, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά την ηλεκτρονική έκδοση Εκπαιδευτική Πύλη, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό περιοδικό του Οικονομικού
Πανεπιστημίου Αθηνών Paso.gr, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Eυχαριστούμε θερμά Το Περιοδικό των Θεωρητικών Επιστημών & της Φιλοσοφικής PNEVMA.GR για τη δημοσίευση σχετικά με το περιοδικό Ανάξαρχος.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο ΚΑΠΕ κ.Ι.Αγαπητίδη, για την διάθεση της ομιλίας του με θέμα "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - Αιολική Ενέργεια" στην Ημερίδα "Κλιματικές Αλλαγές και Ενέργεια...Η Διάσταση της Εταιρικής Ευθύνης".

Ευχαριστούμε θερμά τη φωτογράφο Τζέλη Χατζηδημητρίου, για την παροχή φωτογραφικού υλικού.

Ευχαριστούμε θερμά τη Greenpeace Ελλάδος για την άδεια άντλησης υλικού από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό περιοδικό mycampus.gr, για το πολύ ωραίο αφιέρωμα στον δικτυακό μας τόπο.

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές του Περιοδικού "Το ΠΑΠΙ" του Πανεπιστημίου Πειραιώς για τα καλά τους λόγια. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις άκρως ενδιαφέρουσες και πλούσιες σε υλικό σελίδες του.

Eυχαριστούμε θερμά τον  "Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή" ο οποίος  ενέταξε την ιστοσελίδα μας  στις ενδιαφέρουσες σελίδες από την ιστοσελίδα www.karatheodori.gr

Ευχαριστούμε την Εφημερίδα "Μαχητής" για το πολύ κολακευτικό άρθρο της σχετικά με τον "ΑΝΑΞΑΡΧΟ"

Eυχαριστούμε θερμά την Εφημερίδα Μακεδονία για την άδεια αναδημοσίευσης των άρθρων.

Eυχαριστούμε θερμά την Εφημερίδα Αντιφωνητής για το εξαιρετικό δημοσιευμά της στο φύλλο 238.

Eυχαριστούμε θερμά την εφημερίδα "Καθημερινή" και το Περιοδικό Κ για την παροχή άδειας ώστε να αναδημοσιεύουμε χρήσιμο υλικό.

Eυχαριστούμε θερμά το Περιοδικό "ΔΕΛΤΙΟ" του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων.

Eυχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή" για την επικοινωνία με το περιοδικό μας και την προβολή του μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.

Ευχαριστούμε το ΤΕΕ, παράρτημα Αν.Κρήτης, το οποίο προβάλλει μέσα από τις ιστοσελίδες του τον ΔΙΟΚΛΗ.