Αρχική Σελίδα
 Πανεπιστήμιο
 Φοιτητικοί Σύλλογοι
 Εκδρομές
 Φοιτητές
 Καθηγητές
 "Ο Δήμαρχος Ξάνθης"
 Δραστηριότητες
 Επικοινωνία

Tι προσφέρει η πόλη μας στους φοιτητές της

 

Όσον αφορά στην Παιδεία, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει τα μέγιστα στο υψηλό επίπεδο σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η ποιότητα διδασκαλίας και το επίπεδο έρευνας του πανεπιστημίου το έχει αναγάγει σε ένα από τα καλύτερα Ελληνικά ΑΕΙ, η δε Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης χαρακτηρίζεται, πέραν των ανωτέρω και ως αναπτυξιακός παράγοντας σε πολλούς τομείς.

Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για σπουδές γιατί πέραν των όσων έχω προαναφέρει, προσφέρει και πάρα πολλές ευκαιρίες και σε άλλους τομείς.

Ξάνθη είναι ίσως η μοναδική πόλη της ελληνικής περιφέρειας, όπου πλάι στην Παιδεία αναπτύσσεται και ο Πολιτισμός. Η φοιτητική κοινότητα εδώ είναι από τις πιο δραστήριες σε όλη την Ελλάδα. Οι ποικίλες εκδηλώσεις είναι καθημερινή υπόθεση και του φοιτητικού πληθυσμού, καθώς συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην πόλη της Ξάνθης. Από κονσέρτα, διαλέξεις, εκθέσεις, σεμινάρια, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα τον φορέων της πόλης και βέβαια του ιδίου του Πανεπιστημίου, καθώς και κινηματογραφικές προβολές, αλλά και πάρα πολύ συχνά σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες κλπ. Η παρουσία της με λίγα λόγια, αισθητή και η συμμετοχή στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα έντονη.

Οι φοιτητές στη Ξάνθη συχνά βρίσκουν ότι τα φοιτητικά τους χρόνια δε επαρκούν για να ανακαλύψουν όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη αλλά να προσφέρουν και οι ίδιοι σε αυτή, με αποτέλεσμα αρκετοί να μένουν για πάντα σε τούτη την πολύπολιτισμική περιοχή της πατρίδας μας, με τις τόσες προκλήσεις και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Τέλος, το "ευ ζην" και η ψυχαγωγία σε όλες τις μορφές της είναι σημαντικά για τους Ξανθιώτες, διότι η πόλη μας δεν έχει χάσει το ανθρώπινο πρόσωπό της, η κοινωνία της δεν είναι ¨κλειστή¨ , αγκαλιάζει τον συνάνθρωπό της χωρίς να κάνει κανενός είδους διάκριση. Καθ' ένα από τα αναρίθμητα καφέ, μπαρ, εστιατόρια που διαθέτουν πολύ καλό φαγητό και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και όλα μαζί συμβάλλουν στη μοναδική ατμόσφαιρά της. Είναι μια πόλη που προσπαθεί και αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, θέτει υψηλούς στόχους και τους πετυχαίνει, ενώ οι όποιες προκλήσεις την δυναμώνουν.

Σε αυτή την συνεχή προσπάθεια, συνοδοιπόροι μας είναι και το Δ.Π.Θ και βέβαια η πολυάριθμη φοιτητική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης -Μιχαήλ Στυλιανίδης