Αρχική Σελίδα
 Πανεπιστήμιο
 Φοιτητικοί Σύλλογοι
 Εκδρομές
 Φοιτητές
 Καθηγητές
 "Ο Δήμαρχος Ξάνθης"
 Δραστηριότητες
 Επικοινωνία

Δραστηριότητες Δ.Π.Θ: 2η Διεθνής Φοιτητική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

 

 

Συμμετοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Διαγωνισμό της Δεύτερης Διεθνούς Φοιτητικής Ολυμπιάδας Μαθηματικών

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει τη Δεύτερη Διεθνή Φοιτητική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, στις αρχές Μαρτίου 2008. Στο διαγωνισμό αυτό θα λάβουν μέρος πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές των Μαθηματικών Τμημάτων, των Τμημάτων των Πολυτεχνικών Σχολών και των Τμημάτων Πληροφορικής.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2008 θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τη συγκρότηση της Ολυμπιακής Ομάδας. Οι φοιτητές που δεν θα προκριθούν στις 23 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό του Μαρτίου, αλλά ως εκπρόσωποι των αντιστοίχων Πανεπιστημίων. Αξιοσημείωτο είναι, το ότι με την ανακοίνωση της επικείμενης Ολυμπιάδας, οι φοιτητές μας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και ήδη υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από όλα τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Άρχισε εντατικά η διεξαγωγή μαθημάτων από, τον Επίκ.Καθ. κ. Ν. Καρυδά του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τον Λέκτορα κ. Π. Εφραιμίδη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Β. Παπαδόπουλο, Υπεύθυνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης..

Επειδή ο διαγωνισμός είναι υψηλού επιπέδου και απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, προκειμένου να προετοιμασθούν οι υποψήφιοι το δυνατόν αρτιότερα, με έγκριση του Πρυτανικού Συμβουλίου το οποίο στήριξε από την αρχή τη συμμετοχή των φοιτητών στον εν λόγω διαγωνισμό, κλήθηκαν και μαθηματικοί άλλων ειδικοτήτων από Μαθηματικά Τμήματα Συγκεκριμένα, από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ο καθηγητής κ. Β. Νεστορίδης και ο αναπλ. καθηγητής κ. Χρ. Αθανασιάδης και από το Μαθηματικό Τμήμα του ΑΠΘ ο καθ. κ.Δημ. Πουλάκης. Το εξαιρετικά τιμητικό για την Πολυτεχνική Σχολή και για τους φοιτητές μας, είναι το ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, με απόφασή της επέλεξε εκτός από την πόλη των Αθηνών και την Ξάνθη, προκειμένου να διεξαχθεί η προκριματική φάση για τη συγκρότηση της Ολυμπιακής Ομάδας.

Η προετοιμασία συνεχίζεται. Οι φοιτητές μας θυσιάζουν αρκετό από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους και σε απίθανες ώρες, αφού το πρόγραμμά τους είναι βεβαρημένο από την παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων τους, συγκεντρώνονται για τα μαθήματα. Είναι συγκινητικό και παρήγορο μέσα στην εποχή της ισοπέδωσης, της αναζήτησης του κέρδους, του προσωπικού συμφέροντος και της αμφισβήτησης των πάντων, να βιώνεις την προσπάθεια αυτών των παιδιών για ένα διαγωνισμό μαθηματικών και να ελπίζεις....

Γράφουμε αυτές τις σκέψεις τώρα, πολύ πριν τον διαγωνισμό, επειδή είμαστε ήδη ευχαριστημένοι από την συμμετοχή. θα προσπαθήσουμε για κάποια πρόκριση, όμως ..αξία έχει ο δρόμος, η πορεία και όχι το τέρμα.

Καθηγητής Β.Παπαδόπουλος
18-1-2008