Αρχική Σελίδα
 Πανεπιστήμιο
 Φοιτητικοί Σύλλογοι
 Εκδρομές
 Φοιτητές
 Καθηγητές
 "Ο Δήμαρχος Ξάνθης"
 Δραστηριότητες
 Επικοινωνία

Δραστηριότητες Δ.Π.Θ: Συμμετοχή Πολυτεχνικής Σχολής Δ.Π.Θ στη 2η Μαθηματική Φοιτητική Ολυμπιάδα

 

 

Συμμετοχή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ, στη 2η Μαθηματική Φοιτητική Ολυμπιάδα (South Eastern European Mathematical Olymbiad for University Studys).

Με την κοινοποίηση του διαγωνισμού, της 2ης Μαθηματικής Φοιτητικής Ολυμπιάδας (South Eastern European Mathematical Olymbiad for University Studys). φοιτητές όλων των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, να λάβουν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό. Στον ενθουσιασμό αυτό, ανταποκριθήκαμε μαζί με τον Επίκ.Καθηγητή κ.Ν.Καρυδά και τον Λέκτορα κ.Παύλο Εφραιμίδη, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Για περίπου τέσσερις μήνες, έγινε μεγάλη προσπάθεια από διδάσκοντες και υποψηφίους, ώστε να μυηθούν στο πνεύμα τέτοιων μαθηματικών διαγωνισμών. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους, θυσίασαν αρκετό από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους και σε απίθανες ώρες, αφού το πρόγραμμά τους ήταν ήδη βεβαρημένο από την παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων τους, συγκεντρώνονταν για τα μαθήματα.

Μετά την προκριματική φάση, η οποία διεξήχθη στην Ξάνθη, μόνη πόλη η οποία επελέγη εκτός των Αθηνών σαν Εξεταστικό Κέντρο, η ομάδα μας έλαβε μέρος στον τελικό διαγωνισμό από 5-10-/3-2008 στην Αθήνα, διοργανώτρια πόλη. Ανάμεσα σε φοιτητές από χώρες με σημαντική παράδοση στην επιστήμη των μαθηματικών, Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία και σε φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών, Τμημάτων Πληροφορικής και Μαθηματικών Τμημάτων, από την Κύπρο και τη Βουλγαρία έως την Κολομβία και ανάμεσα σε φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι φοιτητές μας έδωσαν ζωντανό παρόν, με αξιοπρεπή αποτελέσματα.

Ήμασταν εκεί εκπροσωπώντας την Πολυτεχνική Σχολή, λαμβάνοντας μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης, χειροκροτώντας τους νικητές, απονέμοντας και μετάλλιά τους, τιμής ένεκεν. Οι φοιτητές μας αποχώρησαν μετά το τέλος της διοργάνωσης, πλουσιότεροι σε εμπειρίες, καλλιεργώντας δεξιότητές τους και θέτοντας τα θεμέλια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ανάλογου πνεύματος.

Εκ μέρους της ομάδας, ευχαριστούμε θερμά το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΔΠΘ, για την εξ αρχής ποικιλότροπη στήριξη της συμμετοχής μας στην Ολυμπιάδα, με την έγκριση προσκλήσεων καθηγητών από άλλα ΑΕΙ για σεμινάρια στους φοιτητές, την διάθεση του πανεπιστημιακού αυτοκινήτου για την μεταφορά των φοιτητών και την δωρεάν διαμονή φοιτητών στην Αθήνα, γεγονός που ενδυνάμωσε περισσότερο την ομάδα με αποτέλεσμα την ζωντανή και θετική παρουσία στην διοργάνωση.

Καθηγητής
Β.Παπαδόπουλος

Φοιτητές
1. Αντωνιάδης Αντώνης
2. Ιωαννίδης Βασίλης
3. Κωνσταντινίδης Νίκος
4. Μυλωνάς Αντώνης
5. Παπατρέχα Ευφ.Αγγελίνα
6. Σπαθάρη Γεωργία
7. Τσιβράς Νέστωρ
8. Φαναραδέλη Μαριόλα - Θεοδώρα
9. Χαρχαρίδου Χριστίνα