Αρχική Σελίδα
 Πανεπιστήμιο
 Φοιτητικοί Σύλλογοι
 Εκδρομές
 Φοιτητές
 Καθηγητές
 "Ο Δήμαρχος Ξάνθης"
 Δραστηριότητες
 Επικοινωνία

Καθηγητές μιλάνε για το Πανεπιστήμιο τους:

 
Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί κάποιος να επιλέξει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ για τη διεξαγωγή των σπουδών του» θα απαντούσα πολύ εύκολα και απλά, επειδή μετά από σχεδόν τριανταπέντε χρόνια λειτουργίας του, μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Καταρχήν, επισκεπτόμενοι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, θα συναντήσουμε πάρα πολλούς αποφοίτους μας σε θέσεις ΔΕΠ (Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού).
Στην αγορά εργασίας επίσης, θα συναντήσουμε πάρα πολλούς αποφοίτους μας, επιτυχημένους επαγγελματίες μηχανικούς και εργολάβους Δημοσίων Έργων, με έργα υψηλής αισθητικής, ασφαλή, ποιοτικά, σε αρμονία με το περιβάλλον.
Τους αποφοίτους μας θα τους συναντήσουμε σε περίοπτες θέσεις ΔΕΚΟ, υπουργείων, σαν στελέχη επιχειρήσεων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στη Μέση Εκπαίδευση.
Στο συνδικαλιστικό χώρο θα συναντήσουμε τους αποφοίτους μας σαν εξαιρετικούς συνδικαλιστές. Σε κάθε χώρο λοιπόν, οι απόφοιτοί μας δίδουν δυναμικά το παρόν και τιμούν το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ.

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, εδρεύει στην φιλόξενη πόλη της Ξάνθης, σε μία αναπτυγμένη περιοχή με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και σπάνιο φυσικό κάλλος.
Διαθέτει καινούργια κτίρια, εργαστήρια άρτια εξοπλισμένα, πλούσια βιβλιοθήκη, λειτουργικές αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα και Υπολογιστικό κέντρο.
Το εξαιρετικό Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών και η διαρκώς προστιθέμενη υλικοτεχνική υποδομή, προσφέρει στο φοιτητή μας εμπειρίες συγκρίσιμες με αυτές φημισμένων Πανεπιστημίων αλλά και γνώση για την διεθνή και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
Επί πλέον επενδύουμε αρκετά στον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης, με ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό / ενημερωτικό υλικό αφού έτσι ξεπερνιέται η «απομόνωση» του παραμεθορίου και εφοδιάζεται ο φοιτητής μας με δεξιότητες και γνώσεις που τον καθιστούν ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι καθηγητές του Τμήματος είναι επιστήμονες υψηλού επιπέδου με διεθνή προβολή, άριστα ενημερωμένοι για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι, αφού συνεχώς επικαιροποιούν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους με τη συμμετοχή τους σε παγκόσμια συνέδρια ή οργανώνοντας οι ίδιοι μέσω του Τμήματος Παγκόσμια συνέδρια, δημοσιεύοντας ερευνητικές εργασίες υψηλού επιπέδου σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Επίσης, υπάρχει συνεχής συνεργασία με ξένα μεγάλα πανεπιστήμια στο πλαίσιο μορφωτικών ανταλλαγών ή συνεργαζόμενοι στο πλαίσιο εκπαιδευτικών αδειών διάρκειας έως και ενός έτους.

Σχετικά με τη φοιτητική ζωή, ας ακούσουμε τους ίδιους τους φοιτητές που μας μιλάνε και μας λένε πώς τη βιώνουν.

Καθηγητής Β. Παπαδόπουλος.