Κλείσιμο Παραθύρου  
 
ΠΡΟΦΙΛ :: ΣΥΛΛΟΓΟΙ
.
       

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 με σκοπό την γνωριμία των ποντίων φοιτητών της πολυτεχνικής σχολής της Ξάνθης και την μελέτη και διάδοση της ποντιακής ιστορίας και γενικότερα του ποντιακού πολιτισμού. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου μέχρι τώρα είναι εκμάθηση ποντιακών χορών, προβολή ταινιών ποντιακού ενδιαφέροντος και οργάνωση «μουχαπετιών».

Το παρών διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους :

 

•  Πρόεδρος Βασιλειάδου Παρασκευή - Tηλ. 6942478508

•  Αντιπρόεδρος Παπαδοπούλου Μαρία

•  Γεν. Γραμματέας Κικίδης Δημήτριος

•  Ταμίας Παπαδόπουλος - Φιλέλης Χρήστος

•  Ειδ. Γεν. Γραμ. Καλαϊτσίδης Ιωάννης

•  Μέλη Μπισμπίκη Χρυσάνθη

Σιμηχανίδου Χριστίνα

 

Η διεύθυνση του Συλλόγου μας είναι : Πάροδος Θερμοπυλών 8 Ξάνθη Τ.Κ. 67100

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω FAX στον αριθμό 2541028200 και με e - mail στην διεύθυνση

spfxanthis @ gmail . com .

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ετήσιος χορός του Συλλόγου μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους ποντιακά εδέσματα, τα οποία ήταν προσφορά του συλλόγου.Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Πόλιος Παπαγιαννίδης, Αδάμ Αποστολίδης, Μπάμπης Ιωακειμίδης και τοπικοί καλλιτέχνες,τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Μαυρίδου Χρύσα, όπως και άλλα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης, σύλλογοι από Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, όπως επίσης κ οι φοιτητικοί ποντιακοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Δράμας.

Θερμές ευχαριστίες σε όσους ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και μας έδωσαν κουράγιο κ δύναμη για μια καλή συνέχεια.